Jan-Erik Metsätähti

ASIANAJAJA, VARATUOMARI

Olen suorittanut ylioppilastutkinnon vuonna 1999 ja valmistuin oikeustieteen maisteriksi Lapin yliopistosta vuonna 2005. Varatuomarin arvonimen sain Vaasan hovioikeudesta vuonna 2008 auskultoituani vuoden Äänekosken käräjäoikeudessa. Asianajajatutkinnon olen suorittanut vuonna 2016.

 

Minulla on yli viidentoista vuoden monipuolinen kokemus asiakkaiden konsultoinnista ja neuvontatyöstä juridiikan eri osa-alueilla, erityisesti sopimusoikeuteen, riitojen ratkaisuun, kansainväliseen kauppaan ja immateriaalioikeuksiin liittyvissä kysymyksissä. Vuosina 2005 – 2007 työskentelin ensin Oulun ja sitten Kuopion yliopiston sopimus- ja IPR-asioista vastaavana lakimiehenä. Tuomioistuinharjoittelun 2007 – 2008 jälkeen työskentelin liikejuridiikan parissa asianajotoimisto Krogerus Oy:ssä (2008 – 2010) ja Fondia Oy:ssä (2010 – 2014) päävastuualueinani kansainvälinen kauppa, IT-sopimukset sekä riitojen ratkaisu. Vuodesta 2014 vuoteen 2020 työskentelin KPMG Oy Ab:n palveluksessa, jossa keskityin sopimusoikeudelliseen neuvonantoon niin kotimaisissa kuin kansainvälisissä hankkeissa, hoitaen jatkuvasti myös oikeudenkäyntejä erityisesti sopimussuhteisiin ja vahingonkorvauksiin liittyen.

 

Hoidan laaja-alaisesti yritysten juridisia toimeksiantoja sekä oikeudenkäyntejä. Avustan säännöllisesti kotimaisia ja kansainvälisiä yrityksiä erilaisissa sopimus- ja riita-asioissa, kuten
IT-järjestelmiin ja -palveluihin liittyvissä sopimuksissa, jälleenmyyntijärjestelyissä, tuotekehityshankkeissa, sopimusvalmistuksessa sekä ohjelmistojen ja immateriaalioikeuksien lisensoinnissa. Kansainväliset sopimusneuvottelut ovat erikoisalaani ja hallitsen englannin kielen sujuvasti. Avustan asiakkaita myös usein yhtiöoikeudessa, yrityskaupoissa ja pääomasijoituksissa.

 

Vapaa-aikana perhe-elämän lisäksi keskeistä on ajan löytäminen liikunnalle, mieluisimmat harrastukset ovat avovesiuinti ja laitesukeltaminen.

p. 010 3221 895