ASUNTOKAUPPA JA KIINTEISTOKAUPPA

Oletko ostanut asunto-osakkeen tai omakotitalon, jossa on kosteusvaurio tai mikrobivaurio tai joku muu laatuvirhe? Tarvitset silloin asianajajaa, joka tekee puolestasi myyjälle reklamaation ja auttaa virheen selvittämisessä kuntotarkastajien tai tavarantarkastajien kanssa. Asianajajamme arvioivat onko sinulla oikeus vaatia hinnanalennusta tai jopa kaupan purkua. Pyrimme aina sovintoratkaisuun vastapuolen kanssa mutta tarvittaessa ajamme kannetta asiassasi käräjäoikeudessa ja hovioikeudessa.

Voit joutua asunnon myyjänä vastuuseen kiinteistön virheistä viiden vuoden ajan ja asunto-osakkeen virheestä kahden vuoden ajan kaupasta. Jos asunnon myyjänä joudut riitaan asuntosi ostajan kanssa, on sinun syytä kääntyä asianajajan puoleen mahdollisimman varhaisessa vaiheessa.

Kaikki toimistomme lakimiehet ovat hoitaneet talokauppariitoja sekä myyjän että ostajan avustajana. Olemme muutenkin erikoistuneet talokauppa- ja asuntokauppariitoihin ja olemme muun muassa Omakotiliiton yhteistyökumppani. Erityisesti asuntokauppa- ja kiinteistökauppariidoissa voit hyödyntää kotivakuutukseesi kuuluvaa oikeusturvavakuutusta, joka pääsääntöisesti korvaa oikeudenkäyntikuluja 8.500 euroon saakka. Asiakkaalla on 15-20 prosentin omavastuuosuus.